WordPress webdesign & branding

EkkaPixels

EkkaPixels

5+2 dolog, ami elengedhetetlen egy kész weboldalhoz

2021. március 29. - EkkaPixels

Amikor eljutsz egy olyan élethelyzetbe, hogy a vállalkozásodnak már nem elég az offline jelenlét, mert fejlődni, növekedni akarsz, vagy éppen a körülmények kényszerítenek rá, akkor döntesz úgy, hogy online is szeretnél megjelenni. Weboldalt akarsz a vállalkozásodnak. Akár a fejlődés, növekedés miatt, akár mert rákényszerültél, ez az 5 dolog elengedhetetlen, mindenképpen szedd össze, mielőtt weboldalt készítesz vagy készíttetsz.

Először is mi az a +2, a mi elengedhetetlen?

 

A domain és tárhely. Ezeket semmiképp ne spórold meg. Saját, fizetett tárhelyen készítsd el az oldalad. Legyen saját domain neved! Egy komoly vállalkozás komolytalannak tűnik a sajatnev.eoldal.hu webcímmel. Ráadásul, ha van domain neved, ahhoz készíthetsz saját email címet is. Mennyivel profibb, ha ezt adod meg üzleti levelezéshez!

Gondold át, hogy milyen célra szeretnél weboldalt. Egyszerűen csak be akarod mutatni a vállalkozásod, szolgáltatásod? Vagy szeretnéd, ha lennének érdeklődőid, vevőid? Esetleg termékek eladásához szeretnél webshopot? Akár te magad készíted el, akár szakembert bízol meg, ez az 5 dolog feltétlenül szükséges lesz: képek, szöveg, színek, kulcsszavak, oldalak!

A munkám során előfordult már párszor, hogy úgy szeretett volna az ügyfél weboldalt, hogy nem voltak képek, nem volt kész szöveg, ami megjelenhetett volna az oldalon. Színből csak kettő félét választott. Ezek nélkül nehéz összeállítani egy kész weboldalt.

Mit tegyél, hogy neked sikerüljön?

 

Oldalak 

Megint csak ismételni tudom magam, gondold át, milyen célra szeretnél weboldalt. Ennek függvényében tudjuk meghatározni, hogy milyen oldalakból épüljön fel. Ha eleinte csak blogolni szeretnél, akkor elegendő egy főoldal, egy bemutatkozó oldal, egy kapcsolati oldal és egy oldal, ahol megjelennek a bejegyzéseid.

elengedhetetlenek az oldalak

Ha már szolgáltatást is szeretnél bemutatni, akkor a fentieken kívül kell még egy szolgáltatás oldal, és minden valószínűséggel egy olyan oldal, ahol az áraidat mutatod meg, és legyen esetleg egy árajánlat kérő is. Illetve ha olyan a szolgáltatásod, akkor egy portfólió oldalra is szükséged lesz, ahol a munkáidat tudod bemutatni a látogatóknak.

Ha webshopot szeretnél, akkor még több oldal kell: üzlet, kosár, fizetés oldal mindenképpen. Ezeken kívül ÁSZF és adatvédelmi nyilatkozat oldal is kell.

Képek

Képekkel könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban tudjuk az információt eljuttatni a látogatókhoz. Megfelelő képek használata esetén nemcsak érthetőbb lesz a mondanivalónk, de sokkal figyelemfelkeltőbb is.

Ma már nagyon sok olyan oldalt találunk, ahonnan ingyenesen tölthetünk le jó minőségű képeket. Érdemes innen beszerezni azokat, amelyek hozzád, a szolgáltatásodhoz illik. Webshop esetén természetesen a termék fotók elengedhetetlenek.

képek a weboldalra elengedhetetlenek

Hol találsz képeket? Pixabay, Pexels, Freepik, Unsplash, csak hogy a legismertebbeket megemlítsem. Itt kedvedre böngészhetsz és tölthetsz le képeket. Nagyon sok kategóriában van lehetőség keresni jobbnál jobb képeket. Nekem kedvenc oldalam a Freepik, mert itt nemcsak képeket találsz, hanem ikonokat, grafikákat, rajzokat is.

Színek 

Érdemes átgondolnod, hogy modern, nőies, vidám, élénk vagy pasztell színeket szeretnél. Mely színek jellemzik igazából a vállalkozásodat, a célközönségedet? Legalább 4-5 színt válassz ki, azoknak is sötétebb és világosabb árnyalatait is. Ugyanis amikor nagyobb felületen használod az adott színt, előfordulhat, hogy ott már nem mutat olyan jól. Így ha van több variáció, nem a weboldal készítésénél megy el az idő színkereséssel.

weboldal színei elengedhetetlenek

Ha beírod böngészőbe például feminine color palette, vagy happy color palette, akkor máris kapsz ötleteket színvariációkra!

De ha megtetszik egy kép színvilága, könnyedén tudsz te is színeket kinyerni belőle a Colourlovers Photocopa szolgáltatásával. Csak beilleszted a képet, és látod, hogy a kép összes fontosabb színét kigyűjtötte, sőt előre gyártott neked belőlük pár palettát. De persze az az igazi, amit Te készítesz. Kedved szerint kiválaszthatod a színeket.

Szöveg 

Ez az egyik, ha nem a legfontosabb rész! Hiszen szövegezés által mutatod be magad, a szolgáltatásod, a terméked. Mindenképpen érdemes erre rászánni az időt, és összeírni a gondolataidat! Írd le, mivel foglalkozol, mióta csinálod, miért választottad ezt, mi a küldetésed. Írd le a szolgáltatásaid jellemzőit, tartalmait, kiknek szól, kiknek ajánlod. Írj le mindent, amiről úgy gondolod, hogy fontos lehet a látogatóidnak.

weboldal szöveges tartalma elengedhetetlen

 

Ha nagyon nem megy, akkor keress egy szövegírót, aki segít neked ebben.

Ha blogolni szeretnél, akkor bejegyzéseket is írnod kell, de ez nem kell azonnal egy weboldal elindításához.

Kulcsszavak 

Ez már haladóbb téma, de ha jól szeretnéd csinálni, akkor mindenképpen érdemes pár kulcsszót összeírni. Erre már van az interneten nagyon sok technika. Írd be a keresőbe és nagyon sok segítséget kapsz.

weboldal készítés keresőoptimalizálása elengedhetetlen

Mit tegyél, hogy neked sikerüljön?

 

Mielőtt keresel egy szakembert, vagy esetleg te magad akarod összerakni a weboldalad, jó, ha ezeket előre összeszeded vagy elkezded összeszedni. A webdesigner mielőtt hozzálát a weboldal tervezéséhez, ezeket a lépéseket átveszi. Mivel ő nem egy szövegíró, így ne várd el tőle, hogy a szöveges tartalmakat is elkészíti. Képeket, színeket keres, összeállít neked. Az oldalakat is elkészíti, néhányan kulcsszavakat is keresnek, de a szövegezést neked kell elkészíteni.

Ha ezekre gondolsz, mielőtt nekilátsz weboldalt készíteni, akkor biztos lehetsz abban, hogy jó úton haladsz!

És ha ezekhez segítségre volna szükséged, Bátran Keress, együtt összeszedjük ezeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://ekkapixels.blog.hu/api/trackback/id/tr8216478958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása