WordPress webdesign & branding

EkkaPixels

EkkaPixels

5 titok az ellenállhatatlan rólam oldal létrehozásához

2022. október 31. - EkkaPixels

rolam-oldal.jpg

Nem vagy biztos abban, hogy mit írj a Rólam oldalra? Mi az, ami már túl sok, hogyan beszélj, és mit tartalmazzon? Ezek mind gyakori kérdések, amelyeket gyakran kapok, ezért ma elmondom az 5 titkot az ellenállhatatlan Rólam oldal létrehozásához.

A Rólam oldal nagyon fontos, hiszen ezen keresztül tudsz kapcsolatot létesíteni weboldalad látogatóival. Érdemes időt szánni ennek az oldalnak a kialakítására, és ehhez van néhány nagyszerű tippem, amelyet megosztok veled. Nézzük, melyek ezek!

#1 – Mondd el mit csinálsz és kinek szolgáltatsz

A Rólam oldal legelején érdemes feltüntetni a legfontosabb információkat: mit csinálsz és kinek szolgáltatsz. Annak ellenére, hogy sokan azt gondolják, a Rólam oldal ténylegesen Rólad szól – valójában az ideális ügyfeledről szól és arról, hogyan tudsz segíteni nekik.

Figyelj rá, hogy ez az információ a Rólam oldal hajtás feletti részén van, és hogy a látogatónak nem kell görgetnie vagy kattintania az információ megtekintéséhez. Az a lényeg, hogy az olvasók a lehető legegyszerűbben tájékozódjanak Rólad és vállalkozásodról, ami még kíváncsibbá teszi őket és tovább olvasnak.

#2 – Mutasd meg személyiségedet

Elmúltak azok az idők, amikor hivatalos életrajzot írunk le a Rólam oldalon. A weboldalad látogatói szívesebben veszik, ha érzik a kapcsolatot és a kíváncsiságot. Ahelyett, hogy hivatalos módban, harmadik személyben írt életrajzot teszel az oldalra, beszélj velük első személyben, mintha éppen egyik barátoddal beszélgetnél. Engedd, hogy a személyiséged megmutatkozzon a szavaidon keresztül!

Érdemes néhány leíró szót rólad a bemutatkozás tetejére tenni (pl.: WordPress webdesigner, könyvmoly, síelés fan), majd a következő résznél a munkádról és a tapasztalataidról írj. Ne feledd, hogy ez az oldal nem önéletrajz. Itt lehetőséged van arra, hogy részleteket ossz meg közönségeddel anélkül, hogy ők unatkoznának, ezért írj röviden és kedvesen!

#3 – Adj meg szórakoztató, váratlan részleteket

Amellett, hogy kiemeled, hogy mit csinálsz és kivel dolgozol együtt, azt javaslom, néhány szórakoztató részletet is ossz meg magadról. Ha valaki meglátogatja a Rólam oldalt, szeretnéd meglepni azzal, hogy jól érzi ott magát. Legyél hiteles és megközelíthető. Légy kreatív!

#4 – Használj egyedi és személyes képeket

Javaslom, hogy olyan fényképeket használj, amelyeken vidám vagy és jól érzed magad. Ha teheted, menj el business fotózásra! Az rendben van, ha néha használsz stock képet is, de a Rólam oldalon a legjobb, ha saját magadról teszel fel képet. Legalább egy profi fotó legyen rólad (lehetőleg a kamerába nézve) a Rólam oldalon.

Az ezen az oldalon található fényképek csak hozzád kapcsolódjanak, ezért érdemes néhány hétköznapibb fotót is feltenni. Például ahol kedvenc kávédat iszod, vagy játszol a gyermekeddel a kertedben, készíts pár pillanatképet az életedről a színfalak mögött. De figyelj arra, hogy ne ess túlzásba ezekkel sem!.

#5 – Adj hozzá cselekvésre ösztönző (CTA) gombot

Mi a következő lépés, miután weboldalad látogatói elolvasták (vagy átfutották) a Rólam oldalt? Most, hogy bizonyára megszerettek �, bizonyosodj meg arról, hogy elvezeted őket a következő lépéshez. Folytasd a „beszélgetést”.

Ezt egyszerűen megteheted azzal, ha hozzáadsz egy gombot a Rólam oldal aljához. A CTA-t a weboldalad célja alapján kell kiválasztanod. Például: „Vásárolj most”, „Foglalj hívást”, „Kapcsolatfelvétel”, „Csatlakozz te is”, „Regisztrálj most”, „Szolgáltatások megtekintése” stb.)


Remélem, hogy ez az 5 titok az ellenállhatatlan Rólam oldal létrehozásához adott néhány ötletet a saját oldaladhoz! Keress bármikor nyugodtan, hogy megmutasd nekem a Rólam oldaladat, szívesen látnám! hello@ekkapixels.hu

További ötleteket keresel? Nézd meg korábbi munkáimat:

MEGNÉZEM A MUNKÁIDAT

A bejegyzés trackback címe:

https://ekkapixels.blog.hu/api/trackback/id/tr2817958526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása