WordPress webdesign & branding

EkkaPixels

EkkaPixels

Hogyan tervezz, hozz létre és tölts fel egy WordPress Favicon-t?

2024. május 21. - EkkaPixels

Vagy laikusan mondva "Hogyan változtasd meg a weboldalad kis ikonját"

Ismered azt a kis szürke négyzetet, amit a böngésződ sávjában látsz, amikor a WordPress weboldaladon vagy?

Igen… ez az. Ez a WordPress favicon, más néven a WordPress böngésző ikonja. És bármennyire is szeretem a WordPress-t, ez egy egyértelmű árulkodó jel, hogy az oldalad egy WordPress oldal - arról nem is beszélve, hogy kihagysz egy nagyszerű lehetőséget arra, hogy profi módon nézz ki, és használd következetesen a szuperjó brandingedet.

Ebben a bejegyzésben mindent megtudhatsz a faviconokról (más néven böngésző ikonokról) a WordPress-en, beleértve azt is, hogy mi az a favicon egyébként?! Tervezési tippeket, hogy a faviconod kitűnjön a tömegből, a használandó fájltípust, és hogyan hozd létre és exportáld a faviconodat 3 egyszerű lépésben.

De mindenekelőtt…

Mi az a Favicon vagy böngésző ikon?

A favicon más néven böngésző ikon, és ez az a kis ikon, amely a böngészőablak tetején található minden egyes megnyitott lapon, és segít az oldaladnak kitűnni a többi közül. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megerősítsd a branded és egy szuper módja annak, hogy a WordPress weboldalad professzionálisabbnak tűnjön és kiemelkedjen a navigációs sávban!

Mitől lesz jó egy Favicon?

Sokszor látom, hogy az emberek rosszul tervezik a Faviconokat - még a nagy szervezetek (és webdesignerek - hoppá!) is néha olyan Faviconokat választanak, amelyek nem néznek ki túl jól.

  1. A faviconod legyen egyszerű (a favicon teljesen apró, így minden részlet elveszik). Kerüld az összetett dizájnt, a mintákat vagy a teljes szavakat tartalmazó logókat - ezek elvesznek, amikor az emberek a faviconodra néznek.
  2. A faviconodnak összhangban kell lennie a márkáddal - egy kiegészítő jel (a logód kis része) vagy egy egyszerű ikon a márkád színeiben jó választás a favicon tervezéséhez.
  3. A faviconodnak ki kell tűnnie! Vedd figyelembe mind a sötét, mind a világos témájú böngészőket. A sötét témájú faviconok (például a fekete betűk könnyen eltűnnek a sötét témájú böngészőkben, amelyeket egyre gyakrabban használnak, mivel az emberek igyekeznek védeni a szemüket a számítógép vakító fényétől. Hasonlóképpen a világos favikonok elmosódhatnak a háttérben egy világos böngésző témáján. Én inkább egy lekerekített szélű kört vagy négyzetet használok, amely sötét és világos elemeket is tartalmaz, így mindkettőben jobban fog látszani, mint például két sötét betű egy átlátszó háttéren, amelyek eltűnnének egy sötét böngésző hátterén.

favicon

A bejegyzés trackback címe:

https://ekkapixels.blog.hu/api/trackback/id/tr9118383907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása