WordPress webdesign & branding

EkkaPixels

EkkaPixels

Egyedi webdesign vs weboldal sablonok: melyiket válaszd?

2022. november 18. - EkkaPixels

Új weboldalt szeretnél a vállalkozásodnak? Ha igen, akkor számos tényezőt kell figyelembe venned, és számos döntést kell hoznod. Az egyik az, hogy egyedi webdesignt vagy weboldal sablont válassz. Ezzel együtt egy fontos kérdés merül fel bennünk…

„Miért fizetnék egy webdizájnernek azért, hogy egyéni weboldalt készítsen nekem, ha vásárolhatok egy weboldal sablont is?”

Mielőtt válaszolnék erre a kérdésre, fontos, hogy megértsd az egyéni webdesign és a weboldal sablon előnyeit és hátrányait.

Ebben a cikkben összehasonlítom neked a két lehetőséget, ezzel szeretnék segítséget nyújtani a választással kapcsolatban.

#1 – Egyedi webdesign

Egyedi webdesign előnyök

Először is mindenképpen fontos tisztázni, mit jelent az egyedi webdesign. Sokan arra gondolnak, hogy az egyedi weboldalt nem fogják tudni kezelni, mindig a fejlesztőt kell hívni, ha a tartalmat kell módosítani. Az egyedi design hasonló az előre elkészített sablonokhoz, ugyanúgy épülhet a WordPress motorra, azonban a fő különbség, hogy kifejezetten a Te szolgáltatásodra van tervezve. Az előre készített sablonokat úgy tervezik, hogy sok mindenkinek jó legyen, ezáltal rengeteg funkcióval telerakják, amiből lehet neked csak kettőre van szükséged. Azzal, hogy a többi funkciót nem használod, még a weboldalba be van építve, így lassítja is azt. Viszont egyedi tervezésnél csak azokat a funkciókat tesszük a weboldalba, amelyekre valóban szükséged van.

Az egyedi webdesign választásának egyik legnagyobb előnye, hogy a weboldalad ezáltal kiemelkedik a tömegből, és versenyelőnyt szerez a versenytársakkal szemben, ami nagyon fontos a mai túlzsúfolt világban. Az egyedi weboldalak jobban optimalizálva vannak SEO szempontból, mint a weboldal sablonok, így általában előrébb helyezkednek el a Google keresőben.

Egy egyedi weboldal nemcsak jobban alkalmazkodik az üzleti igényeidhez, hanem lehetőséget ad arra is, hogy a vállalkozásod brandjét jobban beépítsd. Az egyéni weboldalak a vállalkozás növekedésével nőnek.

Előnyök:

  1. Egyedi a vállalkozásodra és célpiacodra nézve
  2. Az oldal kezdettől fogva keresőoptimalizált
  3. Weboldalad minden böngészőn- és eszköztípusra tesztelve van

Egyedi webdesign hátrányok

Egy egyedi weboldal készítése többe kerül. Létrehozása hosszabb időt vesz igénybe, mint egy weboldal sablon. Az egyedi webdesign összetett és időigényes folyamata miatt előfordulhat, hogy weboldal a projekted késni fog.

Hátrányok:

  1. Hosszabb a megvalósítás
  2. Drágább
  3. Több időt és erőfeszítést igényel az építési folyamat során

Most pedig nézzük meg a weboldal sablonokat és a hozzájuk kapcsolódó előnyöket és hátrányokat…

#2 – Weboldal sablonok

Weboldal sablon előnyök

Az egyedi tervezésű weboldalakkal ellentétben a weboldal sablonnak rövidebb fejlesztési ciklusa van. A weboldal sablon használatának másik előnye, hogy kevesebbe kerül, így ha alacsony a költségvetésed, kevesebb a büdzséd, akkor is megvásárolhatsz egy weboldal sablont. A weboldal sablonoknak köszönhetően már nem kell kódoló zseninek lenni egy weboldal létrehozásához. Még a HTML-t és a CSS-t nem ismerő személy is létrehozhat weboldal sablont.

Előnyök:

  1. Gyorsabban elkészül
  2. Olcsóbb
  3. Iparspecifikus témák (építőipar, ügyvédi iroda, étterem stb.)

Weboldal sablon hátrányok

Mivel a weboldal sablonok könnyen elérhetők az interneten, nagyon valószínű, hogy versenytársaid és más vállalkozások is ugyanazt a weboldal sablont használják, amit Te. Emiatt weboldalad elvész a tömegben.

A weboldal sablonok tervezésénél nem tartották szem előtt a keresőmotorokat, így a Google keresőben hátrébb sorolódhatnak. A gyenge támogatás és a böngésző kompatibilitás szintén jelentős probléma a weboldal sablonokkal kapcsolatban.

A weboldal sablont nem tudod teljes mértékben személyre szabni. Web elemek, például képek, videók és szövegek beillesztése kihívást jelenthet.

Hátrányok:

  1. Korlátozott tervezési lehetőségek, végeredményben olyan weboldal jön létre, amely egy nehezen támogatható dobozos témára korlátozódik
  2. Nehéz olyan valakit találni, aki karbantartja
  3. Nem mindig mobil barát
  4. A sablonokat úgy alakították ki, hogy sok kiegészítőt és harmadik féltől származó bővítményt használjanak, amelyek lelassítják a weboldal működését.
  5. Az organikus SEO nincs beépítve a rendszerbe

Kinek érdemes egyéni webdesignt készíteni?

Minden vállalkozásnak más igényei vannak. Ha skálázható, keresőbarát és egyedi weboldalt szeretnél, akkor az egyedi webdesign ideális választás. Az üzleti igényeidnek megfelelő weboldalt kapsz, és kivételes felhasználói élményt biztosíthatsz a weboldalad látogatóinak.

Kinek érdemes weboldal sablont vásárolnia?

Ha szűkös a költségvetésed, és nincs sok időd a weboldal tervezési folyamatokra, akkor érdemes egy weboldal sablont választanod. Ha nem vagy biztos abban, hogy melyik webdesign felel meg üzleti igényeidnek, akkor jobb, ha weboldal sablont veszel. A weboldal sablon azoknak is jó választás, akik nem ismerik a webprogramozást, de szeretnének weboldalt készíteni.


Általában a te igényeid és elvárásaid befolyásolják azt, hogy melyiket választod. Ha az egyedi webdesignt választod, és készen állsz az egyedi weboldalra, akkor írj nekem, és elkészítem neked!

KÉSZÍTSÜK EL AZ EGYEDI WEBOLDALAD →

A bejegyzés trackback címe:

https://ekkapixels.blog.hu/api/trackback/id/tr4517980008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása