EkkaPixels

WordPress webdesign & branding

Egyedi weboldal tervezés vagy DIY?

2023. szeptember 14. 13:59 - EkkaPixels

Most egy percre eljátszom itt az ördög ügyvédjét. � Őszintén hiszem, hogy az egyedi weboldal tervezés nem mindenkinek való. A saját kezűleg épített weboldalnak és a professzionális webdizájnnak is megvan az ideje és a helye.

Azért vagyok itt, hogy támogassalak és segítselek az utadon, és nem fogok rád erőltetni olyan döntést, amelyben nem vagy teljesen biztos! Szeretnék azonban segíteni a döntés megkönnyítésében! Ebben a bejegyzésben megosztom veled tippjeimet és tanácsaimat, mikor érdemes és mikor nem szabad több százezer forintot költeni professzionális weboldal tervezésre.

Mi az a DIY (Doing it Yourself) webdesign?

A „Doing it Yourself - Csináld magad” azt jelenti, hogy az egész weboldalt az alapoktól kezdve neked kell megépítened. Kiválasztod a weboldal építő platformot (pl. Elementor, Divi és társai), kiválasztod a képeket, megírod a szöveget, és gondoskodsz arról, hogy mindez jól működjön. Ez azt jelenti, hogy a saját idődet használod fel, hogy mindezt megcsináld!

Mindkét lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai – akár a DIY mellett döntesz, akár egy szakemberrel készítteted el a weboldalad. Mutatok néhány olyan esetet, amikor a DIY jó választás lehet a számodra!

#1 - Újdonsült vállalkozó vagy

Először is gratulálok Neked! Egy vállalkozás indítása nehéz lehet! Saját vállalkozásomat vezetem én is, mint WordPress webdesigner, és több éves webdesigner tapasztalattal rendelkezem. Amikor elindul a vállalkozásod, előfordulhat, hogy költségvetésed nem lesz ugyanakkora, mint egy bejáratott vállalkozásé. Kezdetben sokkal fontosabb, hogy legyen legalább egy egyszerű weboldal a vállalkozásod számára. Eleinte nehéz megjósolni, hol lesz pár hónap múlva a vállalkozásod!

Ne feledd, jobb a kész, mint a tökéletes!

Inkább fókuszálj a vállalkozásodra, mert idővel tapasztalatot szerzel, és megtudod, mely üzleti feladatok és projektek várnak rád, amelyek alapján akár át is alakíthatod a weboldalad, és ekkor már befektethetsz az egyedi weboldal tervezésbe, ha van egy erős alap, amire építeni lehet.

#2 - Egy új készséget szeretnél elsajátítani

Ha szeretnéd megtanulni, hogyan kell megtervezni és karbantartani egy weboldalt, akkor a sajátod remek hely a gyakorlásra! Amikor a weboldaladat építed, nincs más dolgod, mint megtanulni, hogyan szerkesztheted, frissítheted és kezelheted weboldalad minden részét. Teljes tervezési szabadságod van, és ahogy vállalkozásod változik és növekszik, úgy alakítod a weboldalt! Így a weboldalad akár portfólióként is szolgálhat a munkádhoz. Illetve sokkal könnyebben elvégezheted az összes szükséges frissítést anélkül, hogy másokra kellene várnod.

#3 - Pénzt szeretnél megtakarítani

Nem titok, hogy az egyedi webdesign komoly befektetés! Bár ez egy olyan befektetés, amely szinte garantáltan megtérül, az új vállalkozók számára nem mindig praktikus. Nem szükséges professzionális webdesignert, webfejlesztőt vagy egyéb segítséget, például szövegírót és grafikai tervezőt felvenned. A szűkösebb költségvetésű új vállalkozások számára az egyedi weboldal tervezés nem feltétlenül szükséges. A DIY weboldal készítőkkel ez egyszerűbb lehet, mint gondolnád! Az összes lehetőség segítségével gyönyörű weboldalt készíthetsz akkor is, ha nem tartod magad műszaki zseninek.

Ezeket tartsd szem előtt DIY webdesign esetén

Annak ellenére, hogy manapság egyszerűbb saját magadnak elkészíteni a weboldalad, nem feltétlenül kell hinni minden DIY weboldal készítőnek, aki azt állítja, hogy egyetlen nap alatt létrehozhatsz egy gyönyörű weboldalt. Sok munkába és erőfeszítésbe kerül, bármennyire is könnyűnek tűnik egy platform!

Az, hogy kiszervezed a weboldal készítést, vagy te magad készíted el, ne legyen hirtelen döntés. Ha éppen ez a kérdés merült fel benned, akkor előbb gondolj át néhány szempontot.

  • Megengedhetem magamnak a kiszervezést?
  • Ténylegesen mennyi időbe telne, ha magam készíteném a weboldalt?
  • Szükségem van egy divatos, többoldalas weboldalra, vagy most elegendő valami egyszerű megoldás is?
  • Tudok erre időt szánni?
  • Ismerem a webdesignt csínját-bínját, vagy meg kell tanulnom, hogy kell elkészíteni a weboldalt?
  • Gyakran kell frissíteni a weboldalamat?
  • Van egy világos elképzelésem a vállalkozásomról?

Mi az az egyedi weboldal tervezés?

Nah, itt jövök a képbe én! 

Egyedi weboldal tervezés az, ahol szakemberrel szerződsz, aki mindent elvégez helyetted. Nyugodtan hátradőlhetsz, és biztos lehetsz abban, hogy weboldalad nagyszerűen fog kinézni, és a legjobb marketingstratégia lesz, amibe befektettél.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen a 3 hetes weboldal tervezés folyamatom, akkor ezt a bejegyzést mindenképpen olvasd el!

Az egyik kedvencem az egyedi weboldal tervezés során, hogy együtt létrehozunk egy olyan weboldalt, amely segít kiemelkedni a tömegből, ezáltal megemelheted az áraidat, több ügyfeled lesz, és rendkívül világosan meghatározod a küldetésedet!


Kattints a gombra, ha többet szeretnél megtudni az egyedi WordPress webdesign szolgáltatásomról, vagy olvass tovább, hogy megtudd, mikor a legjobb választás az egyedi weboldal tervezés!

Megnézem a szolgáltatásod →


Mikor érdemes egyedi weboldal tervezés mellett dönteni?

Nagyon sok véleményt hallani arról, hogy valóban szükséged van e weboldalra, ezért vigyázz, nehogy valaki fölöslegesen rávegyen, hogy neki adhasd a pénzed. Mindenképpen végezz kutatást, ha az alábbi helyzetek egyikében találod magad, és készen állsz a weboldal tervezés kiszervezésére!

  1. Egy éve vagy régebb óta dolgozol a vállalkozásodban – valószínű, hogy megalapoztad, és szilárd terveid vannak a jövőre nézve. Ez azt jelenti, hogy itt az ideje befektetni egy olyan oldalba, amely valóra váltja álmaidat, és évekig szolgálja a kívánt célt!
  2. Megvan a tiszta és érthető márka üzeneted arról, hogy ki az ideális ügyfeled - ha tudod, hogy kikhez beszélsz és kiket szeretnél bevonzani, akkor a webdesignernek könnyű dolga lesz megjeleníteni azt egy funkcionálisan jól felépített, gyönyörű weboldal által. Egy olyan weboldallal, amely életre kelti ezt az üzenetet, és bevonzza álmaid ügyfeleit.
  3. Weboldalad saját kezűleg való elkészítése nagyon naggggyon sok idődet elveszi - lehet elkezdted összerakni, de sok idő elment vele és ráadásul nem is úgy működik, ahogy szeretnéd. Vagy tudod, hogy neked sok időbe telne elkészíteni, ezért inkább leveszed ezt a terhet a válladról, és olyan feladatokkal foglalkozol, amelyek sokkal fontosabbak ennél, míg a háttérben valaki összerakja helyetted a weboldalad. 
  4. Megengedheted magadnak - ha megvan rá a kereted, miért fognád vissza magad? Olyan weboldalad lesz, amilyet szeretnél, és ami még jobban is néz ki, mintha saját magad csináltad volna! Ráadásul valószínűleg sokkal gyorsabban megoszthatod weboldaladat a világgal!

Mi van, ha nincs egyértelmű márkaüzeneted?

Lehet, hogy még nem tartasz a weboldal építés közelében. Lehet, hogy eltévedtél, és nem tudod, hogy kinek szeretnél szolgáltatni, mitől különleges a vállalkozásod, és hogyan kezdheted el bevonzani azokat az embereket, akikkel valóban együtt szeretnél dolgozni. Ebben az esetben érdemes előbb ezeket a kérdéseket tisztázni.

Ehhez készítettem neked egy ebookot. Ez az ebook segítségedre lesz abban, hogyan nyűgözd le az ideális vevőidet, hogyan tudod nekik átadni a márkád üzenetét. És hogyan is építsd meg a márkádat.

Töltsd le itt →

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ekkapixels.blog.hu/api/trackback/id/tr2018188593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása